Slechts 7 % vakantiehuisjes Wighenerhorst recreatief gebruikt

Slechts 7 % vakantiehuisjes Wighenerhorst recreatief gebruikt

WIJCHEN – De gemeente Wijchen wil van De Wighenerhorst weer een gewoon vakantiepark maken. Daarom gaat men handhavend optreden, onder meer door het opleggen van dwangsommen, zo meldt het college van B&W in een donderdag bekendgemaakte informatienota aan de gemeenteraad.

De grote controleactie op 21 maart heeft volgens het college uitgewezen dat slechts 7 procent van de vakantiewoningen op recreatiepark De Wighenerhorst recreatief worden gebruikt.

Permanente bewoning

Zeker meer dan de helft van de 109 recreatieverblijven worden gebruikt in strijd met het bestemmingsplan. Zo is er onder andere sprake van permanente bewoning.

De vereniging van eigenaren van De Wighenerhorst had de gemeente eind vorig jaar gevraagd om op te treden. Alle handhavingstrajecten gaan het ambtenarenapparaat van de gemeente “aanzienlijk belasten”, zo stelt het college.

Mede daarom heeft men ondersteuning aanvaard van het provinciale Ariadne-project. De medewerkers van het Ariadne-project hebben veel ervaring met het projectmatig aanpakken van overtredingen van het bestemmingsplan van een recreatiepark.  

Minder streng bij schrijnende situatie

De personen die in overtreding zijn, krijgen een brief van de gemeente om een einde te maken aan de “strijdige situatie”. In principe krijgt men zes maanden de tijd om de overtreding te herstellen, waarna er dwangsommen kunnen volgen.

Bij schrijnende en bijzondere situaties is de gemeente mogelijk bereid om minder streng op te treden. Tot nu toe is in iedere geval één schrijnend geval aangetroffen, waarbij extra aandacht noodzakelijk is, zo schrijft het college aan de gemeenteraad.

Het college erkent dat er door de handhaving onrust kan ontstaan op het recreatiepark. Men gaat er vanuit dat burgemeester, wethouders en raadsleden door de bewoners kunnen worden benaderd met vragen over het gemeentelijk beleid.    

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}