Speciale vrachtauto Dar ledigt problematische containers

Speciale vrachtauto Dar ledigt problematische containers

WIJCHEN – Een klein gedeelte van de nieuwe afvalcontainers die de gemeente Wijchen heeft uitgegeven, kunnen niet altijd worden geleegd door de gewone inzamelwagens van de Dar.

Het gaat volgens de gemeente om 250 containers. De volle containers zullen alsnog worden geleegd met een speciale wagen, zo maakte de gemeente dinsdagmiddag bekend.

De fractie van de VVD in de Wijchense gemeenteraad heeft over dit probleem inmiddels schriftelijke raadsvragen gesteld aan het college van B&W.

Stinkende restafvalcontainer

De VVD wil onder meer weten hoe en wanneer het probleem wordt opgelost. Wordt de nieuwe container omgeruild voor het oude type, of gaat de Dar de inzamelwagens op zeer korte termijn opnieuw afstellen, zodat álle containers kunnen worden geleegd, zo vraagt de VVD zich af.

De Dar en de gemeente geven het advies om de container buiten te laten staan, totdat een speciale vrachtwagen de container komt ledigen. Volgens de VVD kan het dan voorkomen dat een stinkende restafvalcontainer lange tijd aan de straat blijft staan.

Foto: 'Drekbak' uit 1965 - Facebook

Gemeente en Dar willen snelle oplossing

De VVD stelt dat de gemeente en de Dar beter zouden moeten samenwerken bij de aankoop van nieuwe containers. De VVD: “Vindt bij de aankoop en uitlevering van een nieuw type container geen afstemming plaats tussen beide?”

De gemeente Wijchen zegt samen met de Dar te gaan bekijken hoe het probleem snel kan worden opgelost.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}