Start herinrichting Oosterpark in Wijchen

Start herinrichting Oosterpark in Wijchen

WIJCHEN – De herinrichting van het Oosterpark in Wijchen gaat op maandag 2 september van start. De gemeente wil in het park de natuur combineren met lichte recreatie. Er komen onder meer een trim- en hardloopbaan, meer wandelpaden, natuurlijke speelelementen, banken en picknicksets.

De natuurwaarden worden bijvoorbeeld versterkt met bloemenmengsels, een brede sloot met natuurlijke oevers, bijenhotels en vrucht- en notenbomen.

Oosterpark voor alle leeftijden

De gemeente hoopt dat het Oosterpark in de toekomst beter wordt gebruikt door inwoners van alle leeftijden. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van recreatieve en natuurlijke onderdelen en worden bestaande en nieuwe onderdelen samengevoegd. Zo is er inmiddels ook een skatebaan aangelegd.

Het plan voor het opnieuw inrichten van het park is door de gemeente opgesteld in samenspraak met verschillende bewoners.

Herinrichting nog dit jaar voltooid.

De aannemer begint op 2 september met het weghalen van bomen en snoeiwerkzaamheden. Dat wordt gevolgd door grondwerk links van zwembad De Meerval. Daarna komen de andere werkzaamheden aan bod. Men probeert de herinrichting af te ronden voor het einde van het jaar.      

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}