'Wijchen staat stil': levende standbeelden door Wijchens centrum

'Wijchen staat stil': levende standbeelden door Wijchens centrum

WIJCHEN – Na 'Wijchen Sport' en 'Wijchen zingend de Zomer in' organiseert Stichting Beleef Wijchen nu 'Wijchen staat stil'. Op koopzondag 28 oktober in Wijchen staan 22 living statues door het hele centrum, en die komen vanuit heinde en verre, zelfs vanuit België.

Stilstaan

22 hobbyisten, semiprofessionals en professionals zijn aanstaande zondag te bewonderen. Bas Jansen is nauw betrokken bij de organisatie, en vertelde donderdag in het RN7-radioprogramma Bureau Bart dat hij erg uitkijkt naar het evenement. "Er staat een levend standbeeld genaamd 'I WOOD be a statue' en een groep van vijf mensen die het beroemde schilderij 'De Aardappeleters' nabootsen."

Tekst gaat verder onder de audio.

Stichting

Stichting Beleef Wijchen is een groep vrijwilligers die Wijchen een warm hart toedraagt. Twee keer per jaar organiseren zij als stichting een evenement in het centrum van Wijchen. Bij dit specifieke evenement wordt de groep geholpen door een sponsor. Die wilde dat er specifiek een workshop voor kinderen zou worden georganiseerd, en heeft daarom in de dag geïnvesteerd. Tijdens deze workshop kunnen kinderen zondag leren hoe zij een living statue worden. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}