Thermen Berendonck werkgever mensen met afstand arbeidsmarkt

Thermen Berendonck werkgever mensen met afstand arbeidsmarkt

WIJCHEN – De Thermen Berendonck in Wijchen, die op 1 mei zijn  geopend, hebben de afgelopen tijd 32 mensen geplaatst die moeilijk werk kunnen vinden. Het gaat om personen die al enige tijd werkloos waren of die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Dat schrijft het college van B&W van Wijchen in een informatienota aan de gemeenteraad.

De 32 mensen zijn aangeleverd door uitkeringsinstantie UWV en het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, dat personen bemiddelt die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het Werkbedrijf en het UWV hebben vanaf de voorbereiding van de bouw van het sauna- en wellness-complex nauw samengewerkt met de Thermen.

Mensen met minder opleiding

Het college van Wijchen is blij dat Thermen Berendonck bereid was om mensen die niet zo gemakkelijk liggen op de arbeidsmarkt een kans te geven op een baan. Het bedrijf had nog zo’n 150 vacatures in de aanbieding, waarvan een flink deel voor personen met minder opleiding.  

Van de 32 mensen die zijn aangenomen, zijn er 13 afkomstig uit Wijchen. De gemeente wil de samenwerking met Thermen Berendonck in de toekomst nog verder uitbouwen. Ook het bedrijf van zijn kant is enthousiast over de samenwerking met de gemeente.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}