Tijd rijp voor energiemaatregelen appartementsgebouwen

Tijd rijp voor energiemaatregelen appartementsgebouwen

WIJCHEN – Het is nu het goede moment om in appartementsgebouwen maatregelen te nemen voor energiebesparing. Volgens de Wijchense wethouder Titus Burgers van duurzaamheid zijn er nu veel mogelijkheden voor subsidies, leningen en persoonlijk advies.

De wethouder zei dit woensdag tijdens een informatieavond in ’t Mozaïek in Wijchen. Daar waren zo’n 50 leden van diverse Verenigingen van Eigenaren (VvE) uit Wijchen en Druten bijeen. Zij kregen onder meer te horen welke mogelijkheden zij hebben om energie te besparen en zelf op te wekken.

Ingewikkelde zoektocht

Energiemaatregelen zouden volgens Burgers ook voor VvE’s hoge prioriteit moeten hebben. “Het verduurzamen van een woning is voor velen een ingewikkelde zoektocht. En zeker voor leden van een VvE, die hier samen over moeten besluiten,” zo zei Burgers.      

Wim van Wegen van Loket Duurzaam Wonen Plus vertelde dat duurzaamheidsmaatregelen in de praktijk neerkomen op “isoleren, isoleren en isoleren”. Het loket geeft informatie en persoonlijke adviezen op het gebied van duurzaamheid.

De bijeenkomst in het Mozaïek was georganiseerd door de gemeente, in samenwerking met het Loket Duurzaam Wonen Plus en VvE Energieloket Gelderland.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}