Trend enquête: ‘bedrijventerrein Bijsterhuizen staat er prima voor’

Trend enquête: ‘bedrijventerrein Bijsterhuizen staat er prima voor’

WIJCHEN/NIJMEGEN – Uit de jaarlijkse enquête onder de leden van Bedrijvenvereniging Bijsterhuizen blijkt dat het Wijchens/Nijmeegse bedrijventerrein er prima voorstaat. Volgens de bedrijvenvereniging heeft deze jaarlijkse peiling weliswaar geen wetenschappelijke status maar geeft wel heel duidelijk aan hoe de trend is onder de bedrijven op Gelderlands grootste bedrijventerrein Bijsterhuizen. Ruim 34 procent van de leden heeft deelgenomen aan de barometer 2019.

Het aantal werknemers (fte’s) blijft doorgroeien en nadert de 7000. Terwijl 63% van de respondenten weer een verdere stijging van de omzet voorziet, komt de totale omzet op het bedrijventerrein over 2019 naar schatting op ruim 2 miljard euro. Werd de groei vorige jaren nog opgevangen met bestaand vast- en flex-personeel, de trend is dat de eerdere groei van vaste medewerkers doorzet.

Duurzaamheid door innovatie

Bijna de helft van de respondenten geeft aan meer dan 2% van de omzet te besteden aan innovatie. Eerder was de belangrijkste reden om te investeren in duurzaamheid: de te behalen kostenbesparing. De trend dat de ondernemers een grotere waarde hechten aan investeren in duurzaamheid om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en om bij te dragen aan een beter milieu, zet nu voor het 3e jaar op rij door.

Rapportcijfer 7,2

Dit laatste wordt ook ondersteund door het feit dat 95% van de respondenten op de hoogte is van de door de bedrijvenvereniging Bijsterhuizen aangeboden energiescans. Een dit jaar gestart succesvol project als eerste stap naar energieneutraliteit van het bedrijventerrein.

Samengevat waarderen de bedrijven van de bedrijvenvereniging Bijsterhuizen het economische klimaat met het rapportcijfer 7,2 (2015: 6,3 2016: 7,0 en 2017: 7,4 2018: 7,5). Dit rapportcijfer vlakt wat af, maar is nog steeds goed blijkt uit de peiling.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}