Verheijen kaart sociale kwesties aan bij nieuwjaarsreceptie

Verheijen kaart sociale kwesties aan bij nieuwjaarsreceptie

WIJCHEN – De gemeente Wijchen hield maandagavond haar nieuwjaarsreceptie in 't Mozaïek. Ruim tweehonderd man kon in de theaterzaal van diverse shows genieten, waaronder een voorstelling van de Wijchense dansschool en een spectaculaire goochelvoorstelling.

Burgemeester Hans Verheijen kaartte verschillende sociale kwesties aan en reikte een zilveren draagspeld uit.

Tekst gaat verder onder de video.

Gele hesjes

Burgemeester Verheijen gaf in zijn toespraak aandacht aan de diverse ontwikkelingen van het afgelopen jaar, waaronder de opkomst van de gele hesjes. Hij benadrukte dat men de gele hesjes serieuzer moet nemen, en niet als herrieschoppers opzij moet schuiven. Verheijen vertelde dat de hesjes vaak weinig vertrouwen in de politiek hebben. Dit verbond hij aan de lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen, wat afgelopen jaar ook in Wijchen een dilemma vormde. Ter ondersteuning hing hij een geel hesje aan zijn katheder.

Zilveren draagspeld

Vervolgens werd de zilveren draagspeld aan Toon Janssen uitgereikt. Burgemeester Verheijen prees Janssen voor zijn vele bijdragen aan de gemeente, waaronder zijn rol als ambassadeur in het uitbouwen van glasvezel, en zijn actieve rol bij de leefbaarheidsgroep Hernen-Leur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}