Ouders willen nieuwe school oprichten in Wijchen

Ouders willen nieuwe school oprichten in Wijchen

WIJCHEN – Het bestuur van de samenwerkingsstichting Kans & Kleur heeft een verzoek gedaan bij de gemeente Wijchen om een nieuwe school op te richten. De school is een initiatief van de ouders en zal werken volgens een flexibel onderwijsconcept. De initiatiefgroep werkt samen met Kans & Kleur en de kinderopvangorganisatie De Eerste Stap.

School

De nieuwe school wordt niet alleen maar een school, er komt ook een kinderopvangcentrum bij. Het wordt zo een leer- en ontwikkelingscentrum. Dit nieuwe concept houdt vijf dingen in; elk kind heeft een individueel ontwikkelingsplan, het centrum is een samenleving, onderwijs en opvang zijn geïntegreerd, het centrum hanteert bewezen methoden en het centrum maakt gebruik van technologische hulpmiddelen.

In dit nieuwe leer- en ontwikkelingscentrum zijn onderwijs en opvang samengevoegd. De leerlingen hebben daardoor elke dag een flexibel rooster waarin onderwijs en opvang zich door de hele dag afwisselen. Op die manier zal dat rooster niet voor alle kinderen gelijk zijn. 

Verdere uitwerking

De nieuwe school wordt voorbereid door een werkgroep van ouders, medewerkers van Kans & Kleur en medewerkers van De Eerste Stap, zij zijn degene die de vijf punten gaan uitwerken. Kans & Kleur heeft nu een verzoek gedaan bij de gemeente Wijchen tot het oprichten van deze nieuwe school. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft het verzoek met een positief advies doorgestuurd naar de gemeenteraad, die gaatnu een besluit nemen of de nieuwe school er gaat komen of niet.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}