Vierdaagse mailt deelnemers: 'Deel inschrijfgeld retour'

Vierdaagse mailt deelnemers: 'Deel inschrijfgeld retour'

RIJK VAN NIJMEGEN – Vierdaagsewandelaars ontvingen maandag een e-mailbericht van de organisatie waarin zij uitleg krijgen over de teruggave van het inschrijfgeld voor de 104de editie van ’s werelds grootste wandelmars. De Vierdaagse gaat dit jaar niet door vanwege de corona-uitbraak in ons land.

Begrip voor maatregel

Wandelaars krijgen van de honderd euro inschrijfgeld maar 62,50 euro retour. Dat is, zoals in de mail te lezen is, dankzij leveranciers, partners en sponsoren van het evenement. De organisatie geeft niet het gehele bedrag terug aan de wandelaars. Hiermee zijn de reeds gemaakte kosten voor dit jaar gedekt en hoopt de organisatie in de toekomst de Vierdaagse weer te kunnen organiseren. De organisatie vraagt om begrip voor de maatregel.

'Afgelasting valt zwaar'

Tijdens een persconferentie van premier Mark Rutte op 21 april kondigde het kabinet aan dat alle evenementen tot 1 september verboden werden. 'Alhoewel we steeds meer rekening hielden met dit scenario, valt de definitieve afgelasting ons zwaar', aldus Henny Sackers, voorzitter van Stichting DE4DAAGSE, kort na de bekendmaking van de premier. 

Het is voor het eerst sinds 1945 dat  de Vierdaagse geen doorgang kan vinden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}