Voorstelling: ‘Wie ben ik?’ bij Protestantse Gemeente Rivierenland Oost

Voorstelling: ‘Wie ben ik?’ bij Protestantse Gemeente Rivierenland Oost

REGIO – Het nieuwe activiteitenseizoen van Protestantse Gemeente Rivierenland Oost (PGRO) gaat op 23 oktober in de Immanuelkerk in Druten van start met de voorstelling ‘Wie ben ik?’. Een dag later staat ‘Leven als Jood in Arabisch Galilea’ op het programma in De Schakel in Wijchen.

De protestantse kerken van Beuningen, Druten en Wijchen zijn sinds 1 mei gefuseerd. De naam Protestantse Streekgemeente is veranderd in Protestantse Gemeente Rivierenland Oost (PGRO). De activiteiten van de kerken voor het komende seizoen zijn dan ook toegankelijk voor alle geïnteresseerden in deze drie plaatsen.

Dietrich Bonhoeffer

De Voorstelling: ‘Wie ben ik?’ is gepland op woensdag 23 oktober om 20.00 uur in de Drutense Immanuelkerk (Kattenburg 59). Hier verzorgt Kees van der Zwaard een stuk over leven en werk van de door de Nazi’s vermoorde, jonge briljante theoloog Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King en Nelson Mandela.

Ruth de Jong-Hotze

Een dag later staat ‘Leven als Jood in Arabisch Galilea’ op het programma. Ruth de Jong-Hotze woont met haar man al jaren als Jood tussen de Arabische bevolking in Galilea. Regelmatig verzorgt zij een column in het blad ‘Kerk & Israël Onderweg’. Tijdens haar verblijf in Nederland houdt ze lezingen, zoals op donderdag 24 oktober om 20.00 uur in De Schakel aan de Pius XII straat in Wijchen.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}