Wethouder Gerrits: “Subsidie provincie opsteker voor project Wijchen-Zuid”

Wethouder Gerrits: “Subsidie provincie opsteker voor project Wijchen-Zuid”

WIJCHEN – De gemeente Wijchen krijgt van de provincie Gelderland ondersteuning bij het project ‘Hart van Zuid’, dat is bedoeld om de wijk Wijchen-Zuid toekomstbestendig te maken. Wethouder Geert Gerrits noemt dit een opsteker voor Wijchen en een belangrijke steun in de rug voor het project.

De provincie maakte onlangs bekend dat er twee subsidies aan het project zijn toegekend. Wijchen-Zuid wordt opgenomen in de provinciale ontwikkelprogramma’s Wijk van de Toekomst en Steengoed Benutten. Volgens wethouder Gerrits ziet de gemeente deze twee subsidies als een erkenning voor de ingeslagen weg.

Afgekoppeld van aardgas

Het programma Wijk van de Toekomst is gericht op de energietransitie en helpt gemeenten met kennis en middelen. Verduurzaming is een belangrijke opgave binnen het project Hart van Zuid.

Zo moeten alle woningen ook hier, in lijn met het rijksbeleid, uiteindelijk worden afgekoppeld van het aardgas. Tegelijkertijd wordt er ook gezocht naar nieuwe vormen van warmtevoorziening.  

De subsidie vanuit het provinciale Steengoed Benutten wordt door de gemeente Wijchen aangewend voor het laten uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Wethouder Gerrits: “Het belang van de inwoners staat steeds voorop. Elke stap moet iets bijdragen aan de leef- en woonkwaliteit van de wijk en zal haalbaar en betaalbaar moeten zijn.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}