Wijchen en tennisclubs onderhouden gezamenlijk tennisbanen

Wijchen en tennisclubs onderhouden gezamenlijk tennisbanen

WIJCHEN – De gemeente Wijchen en de tennisverenigingen gaan de komende jaren gezamenlijk de tennisparken onderhouden. Daartoe hebben de clubs en de gemeente deze week een overeenkomst ondertekend, voor deelname aan het Renovatieplan Sportaccommodaties Tennis (RSA Tennis).

Evenals andere sportclubs hebben ook de tennisverenigingen steeds meer moeite om hun accommodatie (de tennisbanen) geheel op eigen kracht te onderhouden en te renoveren. De gemeente biedt andere grote sporten als voetbal en hockey al jarenlang een RSA aan.

Financiële reserve

De RSA Tennis heeft een vergelijkbare opzet en werkwijze als het bestaande RSA voor veldsporten. Met de RSA Tennis nemen gemeente en clubs samen de verantwoordelijkheid voor onderhoud en renovatie en creëren ze een financiële reserve, zodat men risico’s kan afdekken en tegenvallers voorkomen.

De RSA Tennis regelt onder andere dat de tennisclubs hun tennisbanen periodiek laten keuren en een jaarlijks bedrag storten in de RSA Reserve. Verder wordt er rekening gehouden met een eventuele overcapaciteit van tennisbanen.

30 mille voor renovatie

De gemeente van haar kant draagt ieder jaar 19.000 euro bij aan onderhoud van de tennisaccommodaties. Daarnaast stort men jaarlijks 30.000 euro in de RSA Reserve voor renovatie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}