Wijchen gaat voor Samen Duurzaam

Wijchen gaat voor Samen Duurzaam

WIJCHEN – Energie besparen kan op allerlei manieren. Besparingen thuis kunnen bereikt worden met kleine investeringen. Samen met de burgers kunnen lokale wind- en zonneparken ontwikkeld worden, waarmee gebruik kan worden gemaakt van de aanwezige natuurlijke bronnen voor het opwekken van energie.

Op de Markt in het centrum van Wijchen staan ongeveer 20 kramen opgesteld. Veel kramen hebben folders met informatie over het opwekken van energie. Vandaag is de wind duidelijk te voelen. Opwekken van energie met behulp van wind zou al direct een logische beslissing kunnen zijn.

Comfortabel leven

Met eenvoudige maatregelen kunnen reeds besparingen worden bereikt. De thermostaat voor de verwarming van de woning iets lager zetten is daar een voorbeeld van.

"Welzijnsorganisatie MeerVoorMekaar heeft energiecoaches die een bezoek kunnen brengen en eventueel tal van tips kunnen geven. Ook op het gebied van levensloopbestendig wonen en de sociale woonomgeving kunnen adviezen op maat gegeven worden. Samen met een goede omgang met de buurtbewoners zal dit leiden tot een comfortabel leven voor eenieder", aldus Jeanny Evers van de welzijnsorganisatie MeerVoorMekaar.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}