Wijchen gaat voor ‘t Mozaïek als MFA mét theater

Wijchen gaat voor ‘t Mozaïek als MFA mét theater

WIJCHEN – Het college van B&W Wijchen wil verder met 't Mozaïek als multi-functionele accommodatie mét een professioneel theater, zo blijkt uit het advies aan de raad.

Kerntaken

De Stichting 't Mozaïek exploiteert het gebouw 't Mozaïek en haalt inkomsten uit de verhuur van de ruimten in het gebouw, horeca-activiteiten en het organiseren van evenementen. In het theater worden ieder jaar tachtig voorstellingen georganiseerd. Al deze jaarlijkse activiteiten kunnen niet voorkomen dat er onvoldoende geld binnenkomt om de exploitatie sluitend te krijgen. Jaarlijks wordt daarom door het stichtingsbestuur een subsidie bij de gemeente aangevraagd.

Subsidie

Het college is van mening dat een sluitende exploitatie bij de uitvoering van de kerntaken van de Stichting 't Mozaïek niet haalbaar is. Daarom wil het college daarvoor een subsidie verstrekken.

Verschillende maatschappelijke en culturele instellingen organiseren jaarlijks evenementen. Deze organisaties ontvangen vaak al een subsidie, voor zover de activiteiten passen binnen het gemeentelijke beleid. In de subsidie aan ’t Mozaïek wil het college daarom geen bedrag opnemen voor de maatschappelijke en culturele functie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}