Wijchen heeft 3,5 miljoen tegoed aan terugvorderingen uitkeringen

Wijchen heeft 3,5 miljoen tegoed aan terugvorderingen uitkeringen

WIJCHEN – Het totale bedrag aan terugvorderingen van uitkeringen dat de gemeente Wijchen momenteel nog tegoed heeft, bedraagt bijna 3,5 miljoen euro. Dat blijkt woensdag uit antwoorden van het college van B&W op raadsvragen van D66.

Het bedrag van 3,5 miljoen euro bestaat onder meer uit 900.000 euro aan terugvorderingen van bijzondere bijstand en ruim 1,8 miljoen over uitkeringen in het kader van de Participatie Wet.

Raadsvragen D66

D66 wilde ook weten hoeveel aanslagen voor de gemeentelijke belastingen in Wijchen te laat door de inwoners worden voldaan. Het gaat om zo’n 700 aanmaningen op bijna 23.000 aanslagbiljetten, oftewel 3 procent van het totaal. Als een belastingaanslag niet wordt voldaan, dan stuurt Munitax eerst een herinnering en daarna nog een aanmaning. 

Invordering volgens wettelijke normen

Wat betreft de ophogingen bij aanmaningen en dwangbevelen doet Munitax alles volgens de wet. Munitax is de organisatie die namens enkele gemeenten in de regio, waaronder Wijchen, zorgt voor het innen van de lokale belastingen. Volgens het college wordt in Wijchen alles teruggevorderd, hoe lastig de invordering ook is. Wel kan om specifieke redenen worden afgezien van terug- en invordering, aldus het college.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}