Wijchen heeft geen geld voor nieuw openbaar toilet

Wijchen heeft geen geld voor nieuw openbaar toilet

WIJCHEN – Het Wijchense College van Burgemeester en Wethouders heeft de gemeenteraad laten weten dat een openbaar toilet in Wijchen er nog even niet in zit. De raad had een motie ingediend om de mogelijkheid hiervan te onderzoeken. Deze blijkt dus vrijwel niet bestaand te zijn.

"Financieel onhaalbaar"

Het college geeft aan: “Het plaatsen van een geheel nieuwe toiletvoorziening is financieel onhaalbaar.” Tegelijkertijd laat het ook weten te kijken naar een mogelijke renovatie van het gehandicaptentoilet in de Promenade. Deze is ‘vele jaren geleden’ aangelegd met financiering van ondernemers in het winkelcentrum en vereist enig onderhoud om te gebruiken als algemeen openbaar toilet.

Reclamebelasting

Ook heeft het college gekeken naar de mogelijkheid een openbaar toilet te betalen van de reclamebelasting. Dit is een belasting specifiek voor winkeliers in de centrumzone, waarvan de opbrengsten naar een fonds gaan beheerd door het centrummanagement. Deze laatste geeft aan dat er geen financiële ruimte is om deze belasting aan te wenden voor een openbaar toilet.

De Promenade

Het gemeentebestuur wil dus het gehandicaptentoilet in De Promenade opknappen en vernieuwen om de hoge nood te faciliteren. Dit moet ook op momenten kunnen dat het winkelcentrum gesloten is. Om dit te bereiken werkt de gemeente samen met de winkeliers. Verder probeert Wijchen met de werkgroep ‘Bereikbaar, Toegankelijk, Bruikbaar’ de bekendheid van het toilet te vergroten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}