Wijchen heeft Informatiepunt relatieproblemen en scheidingen

Wijchen heeft Informatiepunt relatieproblemen en scheidingen

WIJCHEN – Het Sociaal Wijkteam Wijchen heeft sinds drie maanden een advies- en informatiepunt speciaal voor vragen over relaties en scheidingen. Tot nu toe hebben zo’n 15 inwoners zich daar gemeld met hun problemen, zo zegt een woordvoerder van de gemeente Wijchen.

Mensen willen bijvoorbeeld weten welke stappen men moet ondernemen om te gaan scheiden en waar je dan op moet letten met zaken als huisvesting, kinderen en financiën. Ook krijgt het advies- en informatiepunt vragen rondom de invulling en vernieuwing van de afspraken van het ouderschapsplan.

Gratis

Daarnaast willen ouders weten hoe de kinderen het beste kunnen worden ondersteund tijdens en na de scheiding. Verder vragen ex-partners zich af hoe de communicatie tussen hen het beste kan verlopen als er sprake is van een moeizame scheiding.

De vragen hebben vaak ook betrekking op de gevolgen voor inkomen en eventuele schulden die de mensen hebben vanwege de scheiding.

Het gratis informatie- en adviespunt is elke donderdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur bij het Sociaal Wijkteam Wijchen in ’t Mozaïek aan de Campuslaan 6 in Wijchen. Men hoeft daarvoor geen afspraak te maken. Ook kan men naar relatie-scheiding@sociaalwijkteamwijchen.nl een e-mail sturen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}