Wijchense VVD stelt vragen over financiële problemen Pluryn

Wijchense VVD stelt vragen over financiële problemen Pluryn

WIJCHEN – Raadslid Roel Boumans van de VVD in Wijchen gaat schriftelijke vragen stellen aan wethouder Titus Burgers om meer inzicht te krijgen in de financiële situatie van zorgoranisatie Pluryn. De organisatie kampt momenteel met financiële problemen. Door deze situatie worden acute gevallen niet meer opgevangen zolang er geen financiële dekking voor is.

De Wijchense VVD is benieuwd of de financiële problemen bij Pluryn gevolgen hebben voor de Wijchense cliënten. Pluryn zorgt voor veel activiteiten in Wijchen: "Bijvoorbeeld een dagopvang voor ouderen, maar ook opvang in de jeugdzorg", vertelt Boumans.

Tekst gaat verder onder de video.

Oorzaak problemen

Pluryn verzorgt mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. De problemen bij de organisatie zijn onder andere veroorzaakt doordat er zorg werd verleend, terwijl de financiering daarvan nog niet op orde was. Bovendien kampte de organisatie al geruime tijd met veel ziekteverzuim waardoor er onvoldoende vast personeel overbleef.

Begrotingsdebat

In Wijchen staat begin november een begrotingsdebat op de agenda. De VVD wil graag weten wat de situatie is rondom de zorg. Volgens Boumans is de zorg een hele grote uitgavenpost op de Wijchense begroting: “We moeten goed in de gaten houden of we ons geld goed uitgeven en of de mensen in Wijchen daar de goede zorg van krijgen.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}