Wijchense wandelaars aangemoedigd door loco-burgemeester

Wijchense wandelaars aangemoedigd door loco-burgemeester

WIJCHEN – 645 Wijchenaren zijn vrijdagavond in de raadszaal van het Wijchense kasteel ontvangen door loco-burgemeester Paul Loermans van Wijchen. Paul Loermans prees de wandelaars met hun deelname aan de komende Vierdaagse. Hij had zelf in het grijze verleden ook deelgenomen, maar was het niet meer van plan.

Onder de aanwezigen waren vier deelnemers van 12 jaar, die de mars voor het eerst meelopen. Een wandelaar had reeds 61 keer de finish bereikt. "Sommige stukken op de route zijn niet erg prettig om te lopen. Lang en eentonig. Door Wijchen lopen is altijd erg fijn", aldus een van de Wijchense deelnemers. "De muziek en de vele toeschouwers in Wijchen zorgen voor een uitbundige sfeer."

Foto: Joop Ninaber

Wethouder Derks

Wethouder Nick Derks loopt voor de zevende keer. Dit jaar heeft hij er weer serieus voor getraind. Dweilorkest Ut Kapelleke bracht op de binnenplaats van het Wijchens kasteel reeds de eerste vrolijke noten.      

Herkenbaarheid

Burgemeester Hans Verheijen van Wijchen kent vele Wijchenaren. Tijdens de doortocht herkent hij echter niet alle Wijchense deelnemers. Om de herkenbaarheid te bevorderen kreeg elke loper na afloop van de bijeenkomst een shirt met de bekende spreuk: Wijchen altijd een stap verder.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}